Pianoles

 

Mijn eigen basis is de “klassieke” piano, waardoor je een  ontspannen houding en vingertechniek leert, en in aanraking komt met prachtige muziek. Aan de piano kun je dan alle mogelijke stylen beleven, van klassieke muziek tot aan bekende nummers, of Jazz, filmmuziek, en natuurlijk de muziek die je zelf graag wilt leren spelen.

Door het schooljaar heen organiseer ik leerlingenconcerten, soms met een bepaald thema, soms ook als gezellig tuinfeest in de zomer.

Leerlingen die door extra uitdaging gemotiveerd willen worden kunnen aan het examen van de EPTA deelnemen en een officieel diploma halen. 

Af en toe organiseer ik een piano challenge om de ambitie in sommige leerlingen wakker te schudden,

of een project om de kinderen met een bekende componist kennis te laten maken,

of een concertbezoek voor een  live muziek ervaring.

Pianoles voor volwassenen

Mijn volwassenen piano leerlingen vinden het prettig dat zij in het leslokaal even helemaal weg zijn van de alledaagse dingen. Alleen bezig met de muziek, zich inspannen, op een ontspannen manier. In mijn atelier is daar alle ruimte en rust voor.

De lesinhoud stem ik met iedereen individueel af. Ook het soort muziek waar u voor wilt gaan oefenen; klassieke muziek van alle eeuwen, boogie, jazz, en pop staan in tientallen van muziekboeken ter beschikking.

Noten lezen, akkoordenleer, muzikale structuur, geschiedenis, improvisatie en liedbegeleiding komen aan bod al naar gelang er interesse voor is.

Pianoles voor kinderen

Bij mij mag je vanaf een jaar of vier op pianoles komen maar de meeste van mijn leerlingen zijn rond de zes jaar als ze beginnen.

Ik werk met liedjes die ik zelf heb gemaakt en  met verschillende methodes. Natuurlijk zoek ik ook veel muziek op internet. Ook liedjes die jij graag wilt leren spelen maar waar we de muziek nog niet van hebben. Ik vind het leuk om samen met jou alles te ontdekken wat met de piano te maken heeft en je spelenderwijs hier alles over te leren.

In het begin leer je veel liedjes uit je hoofd te spelen, op de zwarte toetsen en op de witte toetsen. Later leer ik je dan noten lezen en schrijven en de verschillende samenklanken en toonladders. Je oefent  altijd meerdere liedjes in de les, lievelingsliedjes, leesliedjes en fantasiemuziek. Daarnaast besteed ik ook aandacht aan allerlei verschillende oefeningen.

Als je een liedje heel goed kunt spelen dan kunnen we het op cd opnemen. Een leuk cadeau voor je ouders of grootouders. In het begin leer je veel liedjes die je alleen maar op de zwarte toetsen van de piano speelt.

Als je deze liedjes geleerd hebt dan mag je je zebra diploma halen. Daarnaast leer je ook de notenschrift, en als je de belangrijkste noten kent dan krijg je het notenlees diploma. Een of twee keer per jaar treed je op voor alle ouders en familie. Spannend maar vooral heel gezellig.

Pianoles voor jongeren

Pianoles,  iets voor jou?

School, vrienden, sporten… en ook pianospelen! Muziek maken is een hele leuke hobby;  voor je hele leven. Het maakt je blij en ontspannen. Je kunt het je hele leven doen. Het maakt niet uit hoe oud je bent! Je kunt op elke leeftijd beginnen met pianoles, ook als je nog geen noten kunt lezen. Ik bespreek met jou wat je moet leren om altijd met plezier piano te spelen, vingertechniek, noten lezen, akkoordenleer.

Ik houd van  klassieke muziek en daar wil ik je zeker mee kennis laten maken. Sommige leerlingen luisteren niet graag naar klassieke muziek maar spelen het wel graag. Er zijn maar heel weinigen die niet blij worden van “Für Elise”, de Turkse Mars, de Notenkraker, een  Chopin Wals of  de Entertainer.

Vaak vragen mijn leerlingen om een liedje dat zij erg mooi vinden. Zo leer ik bijna elke dag wel een nieuw nummer kennen. Alle soorten van pop, jazz, blues, boogie kunnen aan bod komen.
In het piano atelier liggen  muziekboeken, tijdschriften en prints van de nieuwste nummers of oude klassieken.