Praktische informatie

Lesreglement  schooljaar 2019/2020

Tarieven:

Leerlingen jonger dan 21 jaar:  680,- per jaar  (vier keer  170,-)

Leerlingen ouder dan 21 jaar:   20,-  per 30 minuten les (excl. btw)

Rooster:  37 lessen in het schooljaar

Vakanties schooljaar 2019-2020

Herfstvakantie 14 t/m 18 oktober 2019
Kerstvakantie 23 december 2019 t/m 3 januari 2020
Voorjaarsvakantie 24 t/m 28 februari 2020
Tweede Paasdag 13 april 2020
Meivakantie 20 april t/m 1 mei 2020
Bevrijdingsdag 5 mei 2020
Hemelvaart 21 en 22 mei 2020
Tweede Pinksterdag 1 juni 2020
Zomervakantie 13 juli t/m 21 augustus 2020

Lessen die door mij zijn afgezegd worden aan het eind van het schooljaar ingehaald.

Lessen die door de leerling worden afgezegd moeten wel betaald worden.

Ook lessen die door de leerling zijn afgezegd kunnen aan het eind van het schooljaar ingehaald worden als er ruimte voor is. De leerling heeft geen recht op deze lessen maar ik probeer altijd om het mogelijk te maken. Deze inhaallessen (maximaal 60 min. per leerling) kunnen in overleg als samen speel project  gegeven worden.

Opzegging van de pianoles is op elk moment mogelijk.

Volwassenen kunnen ook een ander les ritme volgen, bvb.  tweewekelijks 45  minuten,  of 60 minuten, tarief na afspraak.

Piano in huis?

Om optimaal van de les te profiteren en vorderingen te maken is het nodig dat de leerling thuis kan oefenen. Een keybord is alleen voor het allereerste begin zinvol, als je nog niet zeker bent of je door wilt gaan. Een instrument moet mooi klinken en goed bespeelbaar zijn. Een goed instrument motiveert en helpt om de goede techniek en klankkwaliteit te ontwikkelen.

Elektrisch of mechanisch?

Tegenwoordig zijn goede elektrische piano’s te koop, met gewogen toetsen en een natuurlijke klank. Zij hoeven niet te worden gestemd en kunnen ook met koptelefoon bespeelt worden. Je medebewoners en buren zij er misschien blij mee, en je kunt ook in de avonden oefenen.

Een “echte”  piano laat je direct voelen hoe de klank tot stand komt en is voor de ogen en de oren een genoot. Het is een grote investering maar kan wel een vriend voor het leven worden! Hij moet wel goed onderhouden worden. Als je voor de keuze staat dan zou ik je altijd een echte piano aanraden. Onlangs heb ik nog met collega’s geluisterd en gespeeld afwisselend op elektrische en echte piano’s, en er was geen twijfel mogelijk dat de echte piano een dieper en natuurlijker klank maakt.

Piano huren of kopen?

Veel pianozaken en pianostemmers bieden goede tweedehands piano’s aan. Koop nooit een piano zo maar op marktplaats! Net als bij een auto moet altijd een vakman de gecompliceerde binnenwereld van de piano onderzoeken om hem op waarde te kunnen schatten.

Bij meerdere pianozaken in de regio Eindhoven kunnen piano’s op basis van huurkoop worden aangeschaft.