Happy 2022!

Nog is het wat onduidelijk hoe we dit jaar weer van muziek en cultuur kunnen genieten.
Piano oefenen kan in ieder geval ook in quarantaine, heb ik gemerkt!

Mijn tip voor de nieuwe start gaat over het organiseren van je oefensessie.

Ik heb gemerkt dat sommige leerlingen meteen aan hun nieuw stuk gaan oefenen als ze aan de piano gaan zitten. Effectiever en fijner is het om na de warming up eerst een oud stuk te spelen, en dan aan het nieuwe te werken. Wissel af, keer steeds weer terug naar het nieuw te leren stuk maar oefen tussendoor ook oude of zelfs heel oude stukken.

Zo verbeter je je concentratie en het verwerken van het geleerde, en bijkomend effect: Je kunt genieten van alles wat je al kunt en bouwt je eigen repertoire op. Niets is te makkelijk of te oud om met alle aandacht te spelen.