Piano Kids

Een goede basis is belangrijk! Ik leer ieder kind zo goed mogelijk een goede houding en piano techniek aan en laat het kennis maken met verschillende muziek.

Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen als je met pianoles begint, en ook je ouders hoeven geen noten te kunnen. Alles wat je moet oefenen wordt in de les besproken, en zo nodig ondersteun ik het nog met filmpjes .

 

Naast de vaste leerstof mag ieder kind ook liedjes naar wens spelen, wat vaak de beste motivatie is om thuis te oefenen.

Word je blij van een extra uitdaging? Dan kun je meedoen met de officiële graadexamens van EPTA.

Plezier in muziek

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind op les? 
Ik werk met kinderen vanaf  6 jaar. In een proefles zien we of je kind zich al fijn voelt in de setting van een een-op-een les. Veel kinderen starten met 8 jaar, dan zijn ze al wat zelfstandiger.  Maar ook oudere kinderen hebben nog wel hulp nodig om thuis vol te houden met oefenen.

Wat leert mijn kind?
In het begin leert je kind veel liedjes uit het hoofd te spelen, op de zwarte toetsen en op de witte toetsen. Later of tegelijk leer ik het dan noten lezen en schrijven. Ik kies uit verschillende methodes om goed aan te sluiten bij het kind met zijn temperament en talent.

Moet ik als ouder noten kunnen lezen?
Nee, ik probeer alles in de les goed uit te leggen.  Een ontspannen betrokkenheid bij de les vind ik waardevol. Ouders kunnen helpen dat het kind thuis op een fijne manier oefent. Ik help graag met filmpjes en extra kopieën en aanwijzingen als ouders dat nuttig vinden. Maar dit is ook in elk gezin weer anders.

Zijn er  voorspeel momenten:
Een of twee keer per jaar treedt je kind op voor alle ouders en familie. Spannend maar vooral heel gezellig. Ik organiseer soms klassenmiddagen zonder ouders, met spelletjes rond een thema. We nemen soms filmpjes op en zetten die op youtube of versturen die onderling.

Kan mijn kind  een examen afleggen?
Leerlingen die door extra uitdaging gemotiveerd willen worden kunnen aan het examen van de EPTA deelnemen en een officieel diploma halen.

www.eptanederland.nl/graadexamens/

EARZ Challenge

Dit zeggen mijn leerlingen

Als ik vragen heb dan kan ik appen, Christiane stuurt dan uitleg of een filmpje.

Lotte

Ik vind het fijn dat ik naar filmpjes van Christiane kan kijken en luisteren. Dan lukt het veel makkelijker.

Sterre

Het Halloweenfeest is leuk! We hebben een voorspeel zonder ouders. Ik vind vooral de pianotaart heel leuk. Volgend jaar zit ik in de 1ste klas, jammer , dan mag ik niet meer meedoen.

Meis

Ik vind het spannend om voor te spelen maar ook heel leuk.

Kian

Pianospelen is gezellig. Ik vind de Halloween middag heel leuk. In de les leer ik steeds iets nieuws. Christiane is echt heeel lief en kan goed pianoles geven. De voorspeel is spannend maar ook wel leuk!

Benthe

Pianospelen is super leuk om te doen. Zeker als je bekende liedjes kan spelen. Ik vind het vrij spelen in de les heel leerzaam. Christiane legt goed uit en kan heel erg genieten van jouw pianostukje. Het leukste bij pianospelen is toch wel bekende liedjes spelen. In de les kan je bij het vrij spelen je eigen creativiteit gebruiken. Ook heeft Christiane mij geleerd hoe ik liedjes kan begeleiden met mijn linkerhand. Ik vind de lessen super leerzaam en leuk

Arianne, 15 jaar

Pianospelen is niet altijd leuk maar als een liedje af is kan ik er niet genoeg van krijgen. Ik vind het niet altijd leuk om erheen te gaan maar als ik in de les ben had ik het niet willen missen. Christiane is een goede juf die weet wanneer je afgeleid bent en weet dan ook wat je kan doen dat je weer gefocust bent. Dat je zelf liedjes mag kiezen vind ik leuk want je herkent ze dan terug en leert ze sneller.

Lotte

Pianospelen is heel leuk. Ik vind het soms wel moeilijk maar oefenen helpt. In de les leer je de noten lezen en leuke liedjes spelen op de piano. Christiane is geduldig. Ze kan goed uitleggen. De voorspeel avonden zijn leuk. Ik kan steeds meer noten lezen en dan klinken de liedjes steeds mooier

Jurre

Pianospelen is ontspannend maar tegelijkertijd ook druk. Je kan verschillende liedjes spelen die het druk of rustig maken. Ik vind het heel fijn bij christiane omdat ze je vrijheid geeft in het kiezen van de liedjes. In de les is ze heel rustig en geduldig. Als jij iets niet snapt kan je meteen bij haar terecht. Ze maakt ook filmpjes die je dan kan naspelen. Ze maakt ook filmpjes als je een liedje heel goed kan. Die stuurt ze da naar jou door en die kan je dan doorsturen. Christiane is heel lief en kan goed uitleggen. Ik raad het aan als je wil gaan pianospelen naar haar toe te gaan.

Giuilia, 11 jaar

Pianospelen is leuk maar soms wel een uitdaging. Ik vind piano een mooi instrument. In de les leer ik veel en is het altijd gezellig. Christiane is een leuke en leerzame lerares. Ik vind de voorspeelavonden ook altijd heel leuk.

Meis

Pianospelen is heel leuk. Ik vind het leuk omdat er zo veel dingen zijn om te leren. In de les is het gezellig. Christiane is heel aardig en helpt goed. Je moet wel tijd vrij maken om te oefenen.

Janneke, groep 8

Pianoles is super leuk en leerzaam. Ik vind het altijd gezellig en grappig. In de les is het super fijn en relaxt! Christiane is super aardig &wordt nooit boos 😉

Thomas