Over De Groene Piano

Christiane Wagner

Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland. Dat hoor je meteen!
Ik ben met 5 jaar al begonnen met pianospelen en inmiddels geef ik al meer dan 30 jaar pianoles, op veel verschillende niveaus en leeftijden. De groene piano is sinds 2009 mijn eigen pianoatelier.

Ik speel (bijna) elke dag piano 🙂 en nu onze drie kinderen het huis uit zijn is dat ook weer makkelijker om in te plannen.

“Degroenepiano” staat voor mijn overtuiging dat iedereen muzikaal is en door muziek maken iets van zijn natuur en menselijkheid kan ontwikkelen.
Leren oefenen en opgaan in je muziek  is dan ook veel belangrijker dan een geweldig talent.

In mijn nu meer dan 45 jaar durende leven met de piano ben ik me nog steeds aan het ontwikkelen en op zoektocht. Naar de innerlijke ruimte waar ik echt met de muziek verbonden ben, en waar een paar tonen al alles kunnen uitdrukken. En naar de beste manieren om les te geven, om mijn leerlingen  te motiveren, uit te dagen en ze plezier aan de piano laten beleven.

Ik zelf speel het liefst “klassieke”  muziek. Daarnaast oefen ik ook een beetje jazz en oefen ik het improviseren. Dat is heerlijk om te doen. Ik houd me veel bezig met de vraag hoe we ook in de pianoles  zelf muziek kunnen verzinnen, gewoon voor het plezier.

Af en toe geef ik lezingen of cursussen over muziek.

 

Opleidingen:

  • pianodocent en  muziekdocent (Musikhochschule Detmold)
  • uitvoerend musicus (Musikhochschule Detmold)
  • Master/doctoraal Muziekwetenschap (FU Berlin)
  • tweedegraads docent Duits als vreemde taal (Fontys Tilburg)